• logo
  • osnovna stranica
  • Općinski sud u Cazinu

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Rad suda
  • Uposlenici suda
  • Predsjednik suda

    Predsjednik Općinskog suda u Cazinu

    22.03.2021.

    Poštovani posjetitelji,
    dobro došli na web stranicu Općinskog suda u Cazinu. 

    U budućnosti namjeravamo stranicu učiniti što je moguće više sadržajno bogatijom u skladu sa postavljenim profesionalnim standardima, a sve kako bi omogućili građanima da imaju što kvalitetniji uvid u rad samog suda, olakšan pristup javnim podacima i mogućnost da svoje primjedbe, sugestije i pohvale dostave putem e-maila koje će između ostalog služiti kao jedan od orejntira za buduće djelovanje samog suda. Primarni cilj suda kroz naredni period bit će da se sistemskim djelovanjem ostvare strateški ciljevi pravosuđa BiH koji će u konačnici dovesti do uzorne efikasnosti i ažurnosti samog suda. 



    Predsjednik Općinskog suda u Cazinu
    Erol Husić


    BIOGRAFIJA

    Predsjednik Općinskog suda u Cazinu Erol Husić rođen je 11.04.1984. godine u Bihaću gdje ima i prebivalište.

                    Cijela profesionalna karijera vezana mu je isključivo za pravosuđe.

                    Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću 2008. godine .

                    Volonterski rad, odnosno stručno osposobljavanje za samostalan rad u struci obavio je u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, nakon čega je 2010. godine položio pravosudni ispit.

                    Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine u aprilu 2011. godine imenovan je za stručnog saradnika u Općinskom sudu u Bihaću, a u martu 2015. godine za sudiju Općinskog suda u Cazinu.

                    Obnašajući funkciju sudije Općinskog suda u Cazinu radio je na predmetima građanskog referata ( parnični, vanparnični i izvršni predmeti), te u manjem obimu na predmetima krivičnog referata. Prije imenovanja za predsjednika suda obnašao je i funkciju predsjednika građanskog odjeljenja Općinskog suda u Cazinu.

                     Za predsjednika Općinskog suda u Cazinu imenovan je Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine na mandat od četiri godine počev od 22.03.2021. godine.    

    2631 PREGLEDA
    • 1 - 1 / 1
    • 1